Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt mensen met lichamelijke klachten of beperkingen. Dit kan gaan om blessures, klachten door overbelasting, klachten ten gevolge van een operatie, ziekte of ongeval,of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. 

 

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak wordt uw klacht in kaart gebracht door middel van een medisch vraaggesprek. Als u zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist naar de fysiotherapeut gaat, vindt er eerst een screening plaats om te beoordelen of uw klacht met fysiotherapie verholpen kan worden.

 

Onderzoek en behandeling

Na het onderzoek wordt samen met u een passend behandelplan gemaakt. Dit kan afhankelijk van uw klacht uit verschillende mogelijkheden bestaan.  

 

Bijvoorbeeld oefentherapie waarbij u doormiddel van oefeningen de spieren versterkt, de lichaamshouding verbetert, gewrichten mobiliseert, de ademhaling verbetert, circulatie bevordert, het uithoudingsvermogen vergroot

of lichaamsdelen ontspant. Daarnaast hebben de fysiotherapeuten bij Dorstzorg verschillende andere behandelvormen om toe te passen, zoals medical taping, triggerpoint massage, dry needling, mobilisaties en massages.