Fasciatherapie

Fascia bestaat uit bindweefselvliezen en vormt een soort rekbaar duikerspak die zich overal in het lichaam bevindt en de spieren en het skelet met elkaar verbindt.

 

Gezond fascia bestaat voor het grootste deel uit water en is te vergelijken met een natte spons. Je kan in een natte spons knijpen en wringen maar is flexibel en komt daardoor altijd terug in zijn originele vorm. Een uitgedroogde spons is hard en broos en kan je makkelijk breken. Zo werkt het ook met de Fascia. Kan je Fascia niet goed water opnemen (hydrateren), dan is de kans op blessures of overbelasting groter.

 

Verkleven van de fascialagen geeft je een stijf gevoel en of pijn maar omdat de fasciavliezen over het hele lichaam zitten, kan hierdoor een domino effect optreden. Denk maar aan het compenseren bij pijn en daardoor de kans op blessures op andere plekken.      

                      

·         Vage klachten

·         Acute klachten

·         Chronische klachten

 

De behandeling bestaat uit verklevingen op verschillende plekken in het lijf loswerken door middel van langzame schuif technieken. Dit zodat het vocht tussen de verschillende fascialagen beter wordt verspreidt, je soepeler kan bewegen en de pijn afneemt.

 

Zie ook de site VEERKRACHT.FIT voor veel tips om je uit te dagen meer te bewegen.